Poczuj się lekko
na święta!

Wraz z pierwszą gwiazdką rozpoczyna się świąteczna kolacja. Najpierw składamy sobie życzenia dzieląc się opłatkiem, a następnie kosztujemy każdej z dwunastu wigilijnych potraw.

KONKURS!

Stwórz kolaż z wigilijnych potraw, które na pewno znajdą się na Twoim stole. Podaj trzy sprawdzone sposoby by poczuć się lekko po świątecznej uczcie.

Biorę udział »

Śledziowe roladki z papryką

art-05-pict-02

Składniki:

  • 0,5 kg płatów śledziowych (matjasów)
  • cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki octu
  • 3/4 szklanki mleka
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

  1. Matjasy zamocz na godzinę w mleku.
  2. Cebulę pokrój na plastry, a paprykę na kawałki.
  3. Po wyjęciu na każdym płacie śledzia połóż kawałek papryki i cebuli.
  4. Śledzie z cebulą i papryką zawijaj w roladki i spinaj wykałaczkami.
  5. Roladki włóż do dużego słoja i polej octem.
  6. Odstaw do lodówki na dobę.






Więcej »


Polecamy