Poczuj się lekko
na święta!

Wraz z pierwszą gwiazdką rozpoczyna się świąteczna kolacja. Najpierw składamy sobie życzenia dzieląc się opłatkiem, a następnie kosztujemy każdej z dwunastu wigilijnych potraw.

KONKURS!

Stwórz kolaż z wigilijnych potraw, które na pewno znajdą się na Twoim stole. Podaj trzy sprawdzone sposoby by poczuć się lekko po świątecznej uczcie.

Biorę udział »

Schab i ananas

fotolia_81243486_resized

Składniki:

  • 1,2 kg schabu
  • puszka ananasa
  • sól
  • pieprz
  • masło
  1. Mięso natrzeć solą i pieprzem, skropić zalewą z ananasa, odstawić na 2 godz.
  2. Włożyć do folii, piec 50 min, wyjąć, pokroić, nie docinając do końca.
  3. W nacięcia włożyć plastry ananasa, posypać wiórkami masła, piec jeszcze 20 min.






Więcej »


Polecamy