Poczuj się lekko
na święta!
Wraz z pierwszą gwiazdką rozpoczyna się świąteczna kolacja. Najpierw składamy sobie życzenia dzieląc się opłatkiem, a następnie kosztujemy każdej z dwunastu wigilijnych potraw.
KONKURS!
Stwórz kolaż z wigilijnych potraw, które na pewno znajdą się na Twoim stole. Podaj trzy sprawdzone sposoby by poczuć się lekko po świątecznej uczcie.
Biorę udział »
Schab i ananas
Składniki:
- 1,2 kg schabu
- puszka ananasa
- sól
- pieprz
- masło
- Mięso natrzeć solą i pieprzem, skropić zalewą z ananasa, odstawić na 2 godz.
- Włożyć do folii, piec 50 min, wyjąć, pokroić, nie docinając do końca.
- W nacięcia włożyć plastry ananasa, posypać wiórkami masła, piec jeszcze 20 min.
Więcej »