Poczuj się lekko
na święta!

Wraz z pierwszą gwiazdką rozpoczyna się świąteczna kolacja. Najpierw składamy sobie życzenia dzieląc się opłatkiem, a następnie kosztujemy każdej z dwunastu wigilijnych potraw.

KONKURS!

Stwórz kolaż z wigilijnych potraw, które na pewno znajdą się na Twoim stole. Podaj trzy sprawdzone sposoby by poczuć się lekko po świątecznej uczcie.

Biorę udział »

Pieczone udka

fotolia_95379299_resized

Składniki:

  • 5 udek
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
  • pomarańcza
  • oliwki
  • 3 marchewki
  • łagodny keczup
  • olej
  • 1 szklanka bulionu, może być z kostki
  1. Udka skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Obsmażyć na oleju.
  3. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu, dodać pokrojoną marchewkę, podlać bulionem, piec pod przykryciem 40 min, podlewając sosem.
  4. Posmarować keczupem, obłożyć plastrami pomarańczy i oliwkami, piec jeszcze 5 min.






Więcej »


Polecamy